کُمپوسْت

کُمپوسْت

کمپوست کودی است که از بازیافت مواد اُرگانیک (مواد زائدی که از گیاهان و حیوانات برجای می‌مانند) به دست می‌آید. از کمپوست (Compost) در باغبانی و کشاورزی به عنوان تقویت‌کننده خاک استفاده می‌شود. کارشناسان شهری معتقدند ۷۰ درصد زباله‌های شهر تهران زباله تر هستند پس می‌توان آنها را به کود کمپوست تبدیل کرد. تولید این کود از زباله های تر می تواند از بوجود آمدن شیرابه‌ها و گازهایی که محیط زیست را آلوده می‌کنند جلوگیری کند. کارشناسان کشاورزی عقیده دارند کمپوست یکی از بهترین کودهای گیاهی و تقویت‌کننده‌های طبیعی خاک است و می‌تواند جایگزین خوبی برای کودهای تجاری شود. مهمترین حسن این کود، ارزان بودن آن است.

شما می‌توانید به راحتی آن را در خانه‌تان تولید کنید!

شما می‌توانید به راحتی آن را در خانه‌تان تولید کنید!

برای انجام این کار نیاز به یک جعبه پلاستیکی به ابعاد ۴۰*۶۰*۳۰ و یا جعبه‌ای از جنس یونولیت (جا یخی) دارید. زیر جعبه را برای خارج شدن آب سوراخ کنید. مقدار ۲۰ کیلو گرم( یک کیسه) کود گاوی نیمه پوسیده از گلفروشی ها تهیه کنید و در داخل جعبه بریزید. برای خارج شدن مواد اضافه و شستشو، دوبار جعبه را از آب پر کنید و بگذارید کاملا خالی شود....

مقدار ۵۰۰ عدد کرم خاکی را که با خاک قبلی مخلوط بوده داخل جعبه و در داخل خاکی که درست کرده اید قرار بدهید. هر روز حدود ۴ لیوان آب را با آبپاش روی خاکتان بریزید. بعد از حدود یک ماه شما میتوانید موادی از زباله‌های تر آشپزخانه مثل پوست هندوانه یا خربزه، گوجه، خیار یا بعضی میوه‌ها یا سبزی‌های دیگر را به جعبه اضافه کنید. سعی کنید فقط به اندازه مصرف کرمها از این زباله‌ها بریزید زیرا اگر بیشتر باشد باعث جمع شدن پشه‌ها و بوی بد اطراف جعبه میشود.

کرم خاکی